Med godt nettvett kan du beholde tryggheten slik at handelen går riktig for seg. Det viktigste du må huske om netthandel er at du alltid bør betale med et kredittkort.

Hvorfor bør du bruke ditt LOKALBANK kredittkort?
Kredittkortet er tryggere enn ditt vanlige bankkort. Når du betaler med ditt LOKALBANK kredittkort, er det nemlig bankens penger du handler med, og ikke dine egne. Skulle du være uheldig og bli svindlet, er det ikke lønnskontoen din som blir tappet. En hovedregel du bør huske er å aldri utlevere dine personopplysninger på nett. Besøk kun kjente nettsteder og aldri klikk på påloggingslenker du har mottatt på e-post. Sannsynligheten for at lenken du har fått på mail leder til en falsk nettside er nemlig stor og liknende svindelforsøk er dessverre vanlig for tiden.

Ekstra sikkerhet ved konkurs
Det er mye usikkerhet i en del bransjer om dagen, og mange bedrifter kan bli fortsatt rammet av konkurs i tiden som kommer. Vi anbefaler at du alltid bruker ditt LOKALBANK kredittkort ved nettkjøp, og særlig ved bestilling av hotellovernatting, flybilletter og billeie. Selv om du befinner deg i Norge kan uventede hendelser skje. 

Å bruke ditt LOKALBANK kredittkort gir deg også en ekstra sikkerhet, dersom det skulle vise seg at produktet eller tjenesten du har bestilt har feil, mangler eller leveransen uteblir. Det samme gjelder om en selger nekter deg å benytte deg av angreretten.

Skal du bestille noe på nett bør du huske følgende:

  • Sjekk alltid at butikken er pålitelig. Et enkelt Google- eller Facebook søk kan avdekke andres erfaringer med brukerstedet.
  • Kontroller prisen, ordrebekreftelsen og sjekk leveringstiden.
  • Ikke legg igjen kortnummeret andre steder enn på nettbutikkens sikre side for betaling. Som regel starter adressen med «https» i stedet for «http».
  • Velg å betale med ditt LOKALBANK kredittkort, betalingstjenester som Vipps, Google Wallet, PayPal eller andre digitale lommebøker. Da slipper du å oppgi kortnummeret ditt. Husk å registrere ditt LOKALBANK kredittkort som betalingskort i lommeboken.
  • Husk at norsk kjøpslov gjelder bare i Norge og at andre land har andre lover og regler.
  • Frakt, gebyrer, moms og andre avgifter kan komme i tillegg. Sjekk importkalkulatoren hos Tollvesenet.
Forbrukerrådet har en klar anbefaling: skal du handle på nett – bruk kredittkort
Betaling i app og netthandel er også to sider av samme sak. Derfor lønner det seg å registrere ditt LOKALBANK kredittkort i alle betalingsapper og tjenester du benytter. Forbrukerrådets hovedregelen er enkel – bruk kredittkortet til netthandel og la brukskontoen være trygg.
Flere tips til trygg netthandel fra Forbrukerrådet finner du her.